Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ηλέκτρα: νέο ηλεκτρονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και το Εργαστήριο Μελέτης Μύθου και Θρησκείας στην Ελληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιότητα ξεκινούν ένα νέο ηλεκτρονικό περιοδικό. Πηγή

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών θα ήθελε να σας ενημερώσει για την επικείμενη έκδοση του πρώτου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού ανοικτής πρόσβασης Ηλέκτρα .

Το περιοδικό Ηλέκτρα είναι μια περιοδική ηλεκτρονική έκδοση του Εργαστηρίου Μελέτης Μύθου και Θρησκείας στην Ελληνική και Ρωμαϊκή Αρχαιότητα που ιδρύθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην περιοδικό δημοσιεύονται επιστημονικά άρθρα που μελετούν την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία και θρησκεία από φιλολογική, ιστορική, ανθρωπολογική, αρχαιολογική, γλωσσολογική ή φιλοσοφική άποψη και είναι γραμμένα στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή νέα ελληνικά. Τα άρθρα που υποβάλλονται προς δημοσίευση πρέπει να είναι αδημοσίευτα και κρίνονται ως προς την πρωτοτυπία και την ποιότητά τους από ανώνυμους κριτές.

Η ΒΚΠ συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού συνεισφέροντας στην τεχνολογική υποστήριξη των διαδικασιών της ηλεκτρονικής έκδοσης στα πλαίσια σχετικής δράσης του έργου Τηλεφάεσσα: Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το σύνολο των διαδικασιών έκδοσης του περιοδικού διεκπεραιώνεται εξ'ολοκλήρου δικτυακά μέσω της πλατφόρμας ανοικτού κώδικα Open Journal System - OJS.

http://www.lis.upatras.gr/News/viewAnnouncement_EL.php?id=597

Δεν υπάρχουν σχόλια: