Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008

pantou.lib.uom.gr και openarchives.gr

Η μηχανή συνδυαστικής αναζήτησης Pantou είναι μια νέα υπηρεσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Pantou παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης αναζήτησης είτε σε κάποια ομάδα προεπιλεγμένων πηγών είτε σε μεμονωμένες βάσεις δεδομένων της επιλογής σας.


Μία από τις πηγές που υποστηρίζει το Pantou είναι και το openarchives.gr. Η επικοινωνία των δύο συστημάτων γίνεται με το πρωτόκολλο OpenSearch API. Για τεχνικές λεπτομέρειες δείτε το σχετικό post μου (Υποστήριξη OpenSearch API από το openarchives.gr).

Το Pantou βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό dbWiz και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, δείτε το κείμενο της δημοσίευσης (pdf) καθώς και την παρουσίαση (ppt). Yπεύθυνος για την ανάπτυξη του Pantou είναι ο (καλός μου φίλος) Κώστας Ντονάς. Mπράβο Κώστα!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Celular είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.