Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Θεόφραστος

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Θεόφραστος του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται πλέον στο ευρετήριο του openarchives.gr. Δείτε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο:


Ενημερωτικό δελτίο

Η βιβλιοθήκη "Θεόφραστος" του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων υπηρεσιών, δημιούργησε και διαχειρίζεται ένα νέο ιστοχώρο με την ονομασία Ψηφιακή Βιβλιοθήκη "Θεόφραστος" (βλ. http://geolib.geo.auth.gr/digeo).

Ένας από τους σκοπούς της είναι η φιλοξενία πληροφοριών και ψηφιακών αντικειμένων γεωλογικού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό κυρίως χώρο (άρθρα ελληνικών επιστημονικών περιοδικών, πρακτικά συνεδρίων με γεωλογικό ενδιαφέρον, κλπ.). Ήδη, παρουσιάζεται σε ψηφιοποιημένη μορφή το «Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας» από τον τ. 1(1953) μέχρι σήμερα.

Πιστεύουμε, ότι η δημιουργία αυτού του ψηφιακού αρχείου θα βοηθήσει την προώθηση και την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς θα αποτελέσει μια χρήσιμη πηγή πληροφόρησης τόσο για τα μέλη της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και για τους ερευνητές που ασχολούνται με την γεωλογική έρευνα,παρέχοντας ψηφιακό και ψηφιοποιημένο υλικό και στην ελληνική γλώσσα σε μια ψηφιακή βάση.

Για περισσότερες πληροφορίες (περιήγηση, αναζήτηση, ανάκτηση, κλπ.), μπορείτε να επισκεφθείτε την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη "Θεόφραστος" στην διεύθυνση: http://geolib.geo.auth.gr/digeo/

Τεχνολογία
Ο Θεόφραστος βασίζεται στην δοκιμασμένη πλατφόρμα L.A.M.P. (Linux Apache Mysql PHP) και στο λογισμικό Open Journal Systems (OJS). Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο OJS βασίζεται και ακόμη μια ψηφιακή βιβλιοθήκη, το Κοσμόπολις του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ευχαριστίες
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Μιτζαρίδη Στέριο, βιβλιοθηκονόμο του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. για την πολύτιμη συνεργασία του. Χάρη σε αυτόν έμαθα για την ύπαρξη του Θεόφραστου και έγινε δυνατή η ένταξή του στο openarchives.gr.

2 σχόλια:

Merike είπε...

γεια,
Ψάχνετε για ένα δάνειο είναι να ενισχύσει την επιχείρησή σας
είτε ένα έργο ή να αγοράσετε
διαμερίσματα, αν απαιτήσεων των τραπεζών της αίτησής σας
δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν. μην ανησυχείτε, είμαι μια σοβαρή και ειλικρινή άτομα δανεισμό από το 2000; 10000000; έχει όλα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους με άλλο τρόπο το επιτόκιο είναι 3%,
Εάν χρειάζεστε χρήματα για άλλους λόγους, έτσι δεν είναι; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.
σοβαρή και ειλικρινή άτομα,
Ευχαριστούμε επικοινωνήσετε μαζί μου με e-mail: rosegmez48s@gmail.com

شركة تسربات المياه جده مكه الطائف |شركة الحزم الخليجي είπε...

تتميز افضل شركة تنظيف في العين نحن افضل شركة تنظيف شقق فى العين وافضل شركة تنظيف العين شركات تنظيف كنب وسجاد بالعين بافضل الاسعار لنظافة المنازل والكنب.