Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς

Από σήμερα το openarchives.gr έχει στο ευρετήριό του και την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αυτή η ψηφιακή βιβλιοθήκη λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό
εσωτερικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς χωρίς να επιτρέπεται η πρόσβαση από το διαδίκτυο.
Αυτή η πολιτική άλλαξε πριν λίγο καιρό, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο ενώ για την πρόσβαση στα τεκμήρια απαιτείται ο χρήστης να βρίσκεται στο δίκτυο του Παν. Πειραιώς. Στην πρώτη σελίδα αναφέρεται:

Το περιεχόμενο της ψηφιακής βιβλιοθήκης είναι προσβάσιμο μόνο από υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο του Πανεπιστημίου. Η πρόσβαση είναι επίσης εφικτή και μέσω dialup συνδέσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Ελπίζω στο μέλλον να γίνει δυνατή η διάθεση του υλικού σε οποιονδήποτε, πράγμα που ισχύει για άλλα πανεπιστήμια, όπως για παράδειγμα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.


Ο κύριος όγκος των τεκμηρίων που περιέχει (1643 αυτή την στιγμή) αποτελείται από μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς ενώ διαθέτει επίσης και ορισμένα ηλεκτρονικά περιοδικά, το περιοδικό Κέρδος και το Lloyd's casualty week.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την κα. Ρόζα Μαυροπόδη, υπεύθυνη του τμήματος Μηχανοργάνωσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την συνεργασία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: