Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Καταχώρηση του νέου ιδρυματικού αποθετηρίου του Παν. Πατρών Νημερτής στο openarchives.gr

Καταχωρήθηκε σήμερα στο openarchives.gr το νέο ιδρυματικό αποθετήριο του Πανεπιστημιού Πατρών, Νημερτής. Μια σύντομη περιγραφή της Νημερτής από την αρχική σελίδα του site:

Η Νημερτής είναι η βάση που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει όλη την πνευματική παραγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ακαδημαϊκό καταθετήριο για τις διδακτορικές διατριβές, τις μεταπτυχιακές και διπλωματικές εργασίες που έχουν εκπονηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο μέλλον η Νημερτής θα εμπλουτιστεί με το πλήρες κείμενο των πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών των φοιτητών του Πανεπιστημίου, καθώς και τεχνικές αναφορές ερευνητών ή παρουσιάσεις σε συνέδρια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, με απώτερο σκοπό να γίνει βιβλιοθήκη παρακαταθήκης για την ερευνητική δραστηριότητα που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.


Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κ. Πάνο Γεωργίου, τον κ. Κωσταντίνο Κουμούτσο και γενικότερα την Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών για την πολύτιμη συνεργασία τους.

1 σχόλιο:

ggk είπε...

Σήμερα είδα για πρώτη φορά το openarchives.gr. Πάρα πολύ καλή δουλειά. Μπράβο και πάλι μπράβο.