Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Καταχώρηση των ελληνικών άρθρων του E-LIS στο openarchives.gr

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το ευρετήριο του openarchives.gr περιέχει πλέον και τα ελληνικά άρθρα του E-LIS.

Mια σύντομη περιγραφή του E-LIS από την εισήγηση E-LIS : Ένα Ανοικτό Αρχείο για τη Βιβλιοθηκονομία και Επιστήμη της Πληροφόρησης είναι η παρακάτω:

Το ηλεκτρονικό αρχείο E-LIS (Library and Information Service) αποτελεί τον πρώτο διεθνή εξυπηρετητή στη θεματική περιοχή της Βιβλιοθηκονομίας, της Επιστήμης της Πληροφόρησης και των συναφών κλάδων. Σκοπός του E-LIS είναι να τεθούν τεκμήρια πλήρους κειμένου στην κοινότητα της Βιβλιοθηκονομίας και της Επιστήμης της Πληροφόρησης και να καταστούν ορατά, αναζητήσιμα, προσβάσιμα, ανακτήσιμα και χρησιμοποιήσιμα από οποιονδήποτε ενδεχόμενο χρήστη που τα αναζητά για μη κερδοσκοπικούς λόγους.

Το E-LIS περιέχει μεγάλο αριθμό αρχείων σε διάφορες γλώσσες. Το openarchives.gr ευρετηριάζει μόνο τα ελληνικά αρχεία κάνοντας φιλτράρισμα με regular expressions κατά το OAI-PMH harvesting.

Tέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι το έναυσμα για την καταχώρηση του E-LIS στο openarchives.gr μου δώθηκε από μια καταχώρηση στο blog Wicked Librarian και συγκεκριμένα ένα σχόλιο της ggk. Ευχαριστώ!

4 σχόλια:

ggk είπε...

Συγχαρητήρια!!! :)

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο...μου φανηκε χρησιμο
ευχαριστω
.............................
http://www.elisto.gr

www.elisto.gr είπε...

www.omarket.gr > site ΑΓΓΕΛΕΙΩΝ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ - ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

aloeveramarket.gr είπε...

Συγχαρητήρια!!! :)
μπειτε στο μεγαλυτερο ηλεκτρονικο καταστημα με προιοντα αλοης >>>