Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Ψηφιακή βιβλιοθήκη Μονής Λειμώνος

Η Ψηφιακή βιβλιοθήκη της Μονής Λειμώνος είναι μια ξεχωριστή ψηφιακή βιβλιοθήκη που από σήμερα έχω την χαρά να την συμπεριλαμβάνω στο ευρετήριο του openarchives.gr. Λίγα λόγια από την πρώτη σελίδα της:
Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Μονής Λειμώνος έχει ως στόχο την προβολή της γραπτής πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία έχει αποθησαυριστεί στα ράφια και τις προθήκες της λειμωνιακής βιβλιοθήκης κατά τους πέντε αιώνες της λειτουργίας της, από το 1526 μέχρι σήμερα. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Μονής Λειμώνος Λέσβου με τη χρήση νέων τεχνολογιών".
Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη χωρίζεται, όπως και το φυσικό πρωτότυπό της, σε τρία τμήματα: την συλλογή των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών χειρογράφων, τη Βιβλιοθήκη των παλαιτύπων βιβλίων και το Αρχείο των ελληνικών και οθωμανικών εγγράφων.
Οι δημιουργοί της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και θα έπρεπε να συνεχίσουν τον εμπλουτισμό της διότι πραγματικά το υλικό της είναι σπάνιο και ιδιαίτερα αξιόλογο.

Η προσθήκη της βιβλιοθήκης στο ευρετήριο του openarchives.gr έγινε με την βοήθεια του deixto, μιας τεχνολογίας που μας επιτρέπει να εξάγουμε OAI-PMH από οποιαδήποτε ιστοσελίδα. (Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και το σχετικό post: openarchives.gr + deixto).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

雖然說上班很累,不過還是得努力應付每一天,看看文章休息一下,謝謝你哦!..................................................