Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πανδέκτης - Ψηφιακός Θησαυρός Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών αποτελεί την 31η πηγή που προστίθεται στο ευρετήριο του openarchives.gr. Ο ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ είναι μια πολύ αξιόλογη ψηφιακή βιβλιοθήκη που έρχεται να προστεθεί στις ήδη άριστες ψηφιακές πηγές του ΕΙΕ Ήλιος, Τεκμήρια, Βυζαντινά Σύμμεικτα, Ενημερωτικό Δελτίο του ΙΝΕ και Τετράδια Εργασίας του ΙΝΕ που περιλαμβάνονται στο openarchives.gr. Πολλά μπράβο στους υπευθύνους του ΕΚΤ, νομίζω πως η δουλειά τους είναι αξιέπαινη.

Λίγα λόγια για τον ΠΑΝΔΕΚΤΗ:
Ο ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ περιλαμβάνει σημαντικές ψηφιακές συλλογές ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Πρόκειται για συλλογές από τα Ινστιτούτα Νεοελληνικών Ερευνών, Βυζαντινών Ερευνών, και Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος, που ψηφιοποιήθηκαν και διατίθενται ψηφιακά από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Οι συλλογές περιέχουν πληροφορίες για την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που μπορούν να φανούν χρήσιμες στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Στο δικτυακό τόπο του ΠΑΝΔΕΚΤΗ μπορείτε να επισκεφθείτε τις ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες ψηφιακές συλλογές, να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και να χρησιμοποιήσετε τα τεκμήρια που διατίθενται ελεύθερα. περισσότερα
Οι συλλογές που περιλαμβάνει ο ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ είναι οι εξής:
Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω πολύ τον Δρ. Νικόλαο Χούσο, Υπεύθυνο της Μονάδας Ανάπτυξης Εφαρμογών του ΕΚΤ για την πολύτιμη συνεργασία του.