Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Ενημερώσεις μέσω RSS

H τεχνολογία RSS σας επιτρέπει να ενημερώνεστε αυτόματα πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των συλλογών ή των αναζητήσεων που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να λαμβάνετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων καταχωρήσεων που επιθυμείτε αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα στο openarchives.gr χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε τον δικτυακό τόπο καθημερινά.

Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο.

Ορισμένες δημοφιλείς διαδικτυακές εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων RSS είναι: http://www.google.com/reader/, http://my.yahoo.com και http://www.bloglines.com.

Οδηγίες

Για να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στις συλλογές που σας ενδιαφέρουν πηγαίνετε στην σελίδα http://openarchives.gr/rss και κάντε δεξί κλικ πάνω στην συλλογή που επιθυμείτε. Επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού "Αντιγραφή συντόμευσης" (Copy Shortcut) και στην συνέχεια επικολλείστε τη συντόμευση στο πεδίο διεύθυνσης του προγράμματος ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε.

Για να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στις αναζητήσεις που σας ενδιαφέρουν, αφού πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση κάντε δεξί κλικ πάνω στο πορτοκαλί εικονίδιο του RSS δίπλα στον τίτλο του αποτελέσματος και επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού "Αντιγραφή συντόμευσης" (Copy Shortcut). Στην συνέχεια επικολλείστε τη συντόμευση στο πεδίο διεύθυνσης του προγράμματος ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε.

Αναφορές



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I could give my own opinion with your topic that is not boring for me.