Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Περιοδικό Βυζαντινά Σύμμεικτα

Το περιοδικό Βυζαντινά Σύμμεικτα του Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών περιλαμβάνεται από σήμερα στο ευρετήριο του openarchives.gr. Λίγα λόγια για το περιοδικό από το site του:

Τα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ είναι ένα έγκριτο διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης που εκδίδεται από το Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών (ΙΒΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και στο οποίο δημοσιεύονται πρωτότυπες εργασίες με αντικείμενο τη μελέτη του Βυζαντίου. Το περιοδικό δέχεται προς δημοσίευση άρθρα από ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών αντικειμένων στο πλαίσιο των Βυζαντινών Σπουδών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο διεπιστημονικό χαρακτήρα των δημοσιεύσεων. Στα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ δημοσιεύονται επίσης βιβλιοκρισίες. Το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο του περιοδικού με θητεία τεσσάρων χρόνων, καθώς και οι αυστηροί κανονισμοί και η διαδικασία δημοσίευσης εξασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των δημοσιεύσεων στα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών για την προσπάθειά του. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι το site είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και λειτουργικό ενώ μου άρεσε πολύ και το σχεδιαστικό κομμάτι καθώς και το λογότυπο του περιοδικού.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δρ. Νίκη Τσιρώνη για την συνεργασία της.

1 σχόλιο:

MariaAk είπε...

Ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Μακάρι να δούμε και άλλα όσον αφορά την ψηφιοποίηση των ελληνικών επιστημονικών περιοδικών στο χώρο της φιλολογίας.