Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί συμμετέχω στο futurelibrary.gr



Σε  περίοδο μεγάλης  οικονομικής  ύφεσης, υποχώρησης του δημοσίου τομέα και απαξίωσης των πολιτιστικών  ιδρυμάτων, η  AME Future Library, με τη δωρεά του Ιδρύματος  «Σταύρος Νιάρχος», υλοποιεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου Δημοσίων/Δημοτικών Βιβλιοθηκών μέσω συγκεκριμένων δράσεων.

Μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό:
  • Ισχυροποιούμε τη φωνή μας και την αξία των βιβλιοθηκών στο ευρύτερο κοινό και σε αυτούς που χρηματοδοτούν τις λειτουργίες τους.
  • Δίνουμε ένα παράδειγμα ελπίδας και δύναμης σε όλη τη χώρα, καθώς, σε αντίθεση με το αρνητικό κλίμα  που  επικρατεί, συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στον συνάνθρωπό μας.
  • Ανοίγουμε το δρόμο για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη δικτύων σε  κάθε  περιφέρεια,  τα  οποία  θα  συμβάλλουν  καθοριστικά  στην  παροχή  υπηρεσιών  που  έχει ανάγκη ο πολίτης σήμερα.
  • Υποστηρίζουμε  το όραμα αλλά και προτείνουμε στους εργαζόμενους των βιβλιοθηκών συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για να δείξουν στην πράξη πόσο κοντά στον χρήστη μπορούν να σταθούν οι βιβλιοθήκες.
  • Επενδύουμε  στη  βελτίωση των προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού των βιβλιοθηκών. Άνθρωποι  με  ενθουσιασμό  και  σφαιρική  γνώση  των  προκλήσεων  της  νέας  εποχής  θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν  τα προβλήματα, ώστε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την καχυποψία που διαπερνά την ελληνική κοινωνία σήμερα.