Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών


Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στο χώρο των ελληνικών Βιβλιοθηκών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του δίνεται η ευκαιρία σε Βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές Βιβλιοθηκονομίας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο, να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να επικοινωνήσουν με άλλους συναδέλφους, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο των Βιβλιοθηκών και για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
Οι Βιβλιοθήκες των τριών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, συνεχίζοντας την παράδοση των δύο δεκαετιών, διοργανώνουν το
«Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες και η Οικονομική Κρίση: Στρατηγικές Επιβίωσης»
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΜΕΤ, οδός 26ης Οκτωβρίου 48.
Στόχος του συνεδρίου είναι η περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βιβλιοθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης και η παρουσίαση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους. Βασικός σκοπός είναι η ανταλλαγή ιδεών για την περιφρούρηση των βασικών βιβλιοθηκονομικών αρχών κατά την περίοδο της κρίσης, δηλαδή η εξυπηρέτηση των χρηστών και η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών.
Λόγω έλλειψης ικανού χρόνου για ανοιχτή πρόσκληση προς δυνητικούς ομιλητές κρίθηκε αναγκαίο να απευθυνθούν προσκλήσεις σε συγκεκριμένους συναδέλφους της αλλοδαπής για τις εργασίες της Α΄ενότητας και στους υπεύθυνους των υποέργων της Οριζόντιας Δράσης που εκτελείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Σύγκλισης για τις εργασίες της Β΄ ενότητας του συνεδρίου.