Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Νέες παραπομπές στο openarchives.gr

Αυξάνονται συνεχώς οι παραπομπές στο openarchives.gr από δικτυακούς τόπους βιβλιοθηκών καθώς και από sites σχετικά με την εκπαίδευση:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Διορθώσεις και νέες ενημερώσεις

Το Ιδρυματικό αποθετήριο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι κανονικά! Επιπλέον, ενημερώθηκε εκ νέου το ευρετήριο του openarchives.gr με τις νέες καταχωρήσεις όλων των ψηφιακών βιβλιοθηκών που παρακολουθεί, φτάνοντας στις 55672 εγγραφές.

Επίκειται ανανέωση του λογισμικού του openarchives.gr καθώς στους λίγους μήνες της λειτουργίας του έχουν εντοπιστεί αρκετά προβληματάκια και μικροβελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν. Εννοείται πως οποιαδήποτε επισήμανση από την πλευρά των χρηστών είναι ευπρόσδεκτη...

Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Προβλήματα με το αποθετήριο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τις τελευταίες ημέρες το Ιδρυματικό αποθετήριο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί λόγω συντήρησης του τοπικού δικτύου της σχολής. Ως εκ τούτου, όλα τα links από το openarchives.gr δεν οδηγούν πουθενά.

Εμπλουτισμός του ευρετηρίου

Μετά την τελευταία ενημέρωση του openarchives.gr, το ευρετήριο του αριθμεί πλέον 54851 εγγραφές. Τα νέα αρχεία προέρχονται κυρίως από την Ανέμη - Ψηφιακή βιβλιοθήκη Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

ΤΕΙ Ηπείρου - Επιθεώρηση Οικονομικών Επιστημών

Ανακάλυψα πρόσφατα ένα ακόμη ηλεκτρονικό περιοδικό που μπορεί να προστεθεί στο openarchives.gr. Πρόκεται για την Επιθεώρηση Οικονομικών Επιστημών του ΤΕΙ Ηπείρου.
Το περιοδικό βρίσκεται στην διεύθυνση http://preveza.teiep.gr:81/roes/ και έχει υλοποιηθεί
με το λογισμικό dspace. Ελπίζω σύντομα να εισαχθεί και αυτό στο ευρετήριο του openarchives.gr.