Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

"Ελεύθερο" ψηφιακό αρχείο ΕΡΤ

Η ΕΡΤ δημιούργησε πρόσφατα το www.ert-archives.gr με σκοπό να παρουσιάσει το οπτικοακουστικό αρχείο της στο διαδίκτυο. Στην αρχική σελίδα του site αναφέρει:

Σήμερα, αγαπημένες σειρές που άφησαν εποχή, ντοκιμαντέρ, μουσικές και παιδικές εκπομπές, εκπομπές για το θέατρο, τις τέχνες, τον αθλητισμό και την ενημέρωση είναι πλέον στη διάθεση του κοινού.

ΕΡΤ for Windows

Το πρόβλημα είναι ότι το www.ert-archives.gr δεν δίνει την δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στα πληροφορία αλλά μόνο στους χρήστες Windows και MacOS που χρησιμοποιούν Windows Media Player.

Η ΕΡΤ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθώς αντί να χρησιμοποιήσει ανοικτά πρότυπα και συστήματα που επιτρέπουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα απαιτεί την χρήση συγκεκριμένου εμπορικού λογισμικού. Την ώρα που κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού προχωρούν στην δημιουργία του ψηφιακού του αρχείου με την χρήση αποκλειστικά τεχνολογιών ανοικτής πρόσβασης (Βλέπε BBC http://creativearchive.bbc.co.uk/) η ΕΡΤ επιμένει σε αναχρονιστικές τακτικές.

Δείτε κάποια σχετικά posts για το θέμα:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαι πολίτης β'κατηγορίας επειδή δεν πληρώνω το φόρο υποτέλειας στη Microsoft ή επειδή δεν παρανομώ βάζοντας πειρατικά Windows?